Sectorul în care betonul crește ca iarba

Posted on Oct 21 2015 - 8:22am by Povesti din Sectorul 6

A mai trecut un an și au venit și ploile. A mai trecut un an și oficialitățile din Sectorul 6 sunt mândre să raporteze depășiri ale planului. La noi, în sectorul nostru verde, culoarea predominantă este gri. Fotosinteza nu lucrează pentru plante, nu, la noi când plouă se udă betoanele, și când e soare se toarnă betoanele. Așa că autoritățile pot raporta cu satisfacție că au reușit să îndeplinească din nou planul de betoane pe metru pătrat.

IMG_2606

Ce-i drept, dintr-un beton se scot mai mulți bani decât dintr-un copac. Ce faci cu un copac? Îl pui și-l lași să crească, dar cu un metru pătrat de beton mai faci câte o reparație, îl schimbi, pui altul nou și mai fățos. Cum ar veni, betonul are viață pentru că el interacționează cu omul, nu sta cum stă copacul, drept ca prostul și nu cere prea multe de la autorități. Și să nu uităm, un copac nici nu poate fi vopsit, el stă verde o vreme din an după care nu mai are nicio culoare, pe când un beton e o armonie vizuală, plin de culori potențiale.

Când ați auzit ultima oară un copac plângându-se? Nici nu ne mai aducem aminte, nici nu mai contează. Betonul e noul nostru destin. Primăria a refăcut un parc în Drumul Taberei unde a cheltuit suficient de mulți bani încât putea să reîmpădurească la loc Codrii Vlăsiei. Au betonat repede aleile și au mai făcu și câteva construcții de beton ca nu cumva să ne stresăm de la prea mulți copaci și iarbă. În rest nici urmă de program de plantat ceva. Ai zice că ne cred pe noi plante, aștia de stăm în Sectorul 6. Și poate că suntem dacă tot îi suportăm la nesfârșit.

Ia să vedem cine ne promite nouă două fire de iarbă măcar în campania care urmează. Am intrat pe paginile de facebook și siteurile candidaților ca să analizăm câte plante ne vor oferi la anul.

IMG_2599Comunicarea lui Răzvan Mironescu e galbenă ca o boală de icter. Verde nu prea găsești pe la el pe pagină și ar fi și greu de vreme ce e moștenitorul cu acte al primarului în funcție. Ce să spună omul? Că face ce nu a făcut Rareș Mănescu? Scoate el betoanele ca să ne dea nouă spații verzi? Imposibil. Așa că o fi sesizat și candidatul că e un subiect delicat și decât să invoce trista moștenire din partidul liberal pro-beton, mai bine face ce a făcut și predecesorul: ignoră.

De la roșul PSD-ului ne vin teii. Da, la Gabriel Mutu se duce o campanie de plantare de tei pe principiul că va mirosi frumos la anul. Problema noastră e că până apucăm să mirosim florile de tei, domnul Mutu e deja primar. E drept că are și acțiuni dedicate plantatului de iarbă și curățirii spațiului verde. Dar o vrăbiuță ne-a șoptit că îi ia mai mult timp să verifice și să refacă ce a făcut decât să să apuce de altele noi. Acum nu avem încă o confirmare dacă e lumea rea și cum vede un spațiu curat se și apucă să îl distrugă sau sunt la mijloc dușmănii politice. Îi vedem în stare pe contracandidați să angajeze niște vandali în loc să planteze un copac.

IMG_2615Ajungem și la independentul Ștefan Florescu, cel cu luat parcul înapoi și cel care a făcut mascarada cu demiterea primarului în funcție. S-a răzgândit între timp. Singurule planete pe care le-am găsit la el pe pagină sunt niște garoafe pe care insistă să le dea femeilor cu tot felul de ocazii. Acum, de la un independent ne-am aștepta la mai multe, mai ales că are o fundație decisă să facă tot felul de lucruri umanitare. Așa că, domnule Florescu, uneori și oamenii sunt plante. Sau invers. Mai plantați și câte ceva.

Așa arată sectorul nostru. Trist. A venit el Nicușor Dan de la Capitală ca să protesteze pe la noi prin sector pe teme ecologiste, dar cu un Nicușor nu se face primăvară și nici nu cresc plantele. Mai ales că omul strânge voturi de peste tot, dar mai ales de unde poate. Și la noi în sector avem un bazin mare de non-ecologiști dacă te iei după cât verde întâlnești.

Motiv pentru care adresăm o provocare candidaților la Primăria Sectorului 6. Să vedem un program clar și coerent în zona spațiilor verzi. Dar fără promisiuni deșarte, care să fie măturabile ca frunzele toamnei.

IMG_2600

WordPress Author Box
Povesti din Sectorul 6

Povești din Sectorul 6 este o inițiativă civică a unui grup de jurnaliști care locuiesc în acest sector. Nu avem nici o afiliere politică și nu ne interesează să ne asociem nici unui grup de interese. Singurul nostru scop este să oferim informații valoroase celor care locuiesc în Sectorul 6 sau celor interesați de această zonă a Capitalei.

Leave A Response