Blocurile oribile din Sectorul 6

Posted on May 29 2015 - 10:36am by Povesti din Sectorul 6

IMG_4529Descoperirile arheologice ne scot la iveală tot felul de invenții miraculoase ale antichității. Construcții care au rezistat timpului și intemperiilor, soluții tehnologice și arhitectonice care ni se par miraculoase în ciuda lumii ultratehnologizate în care trăim. Și atunci îți vine să te întrebi: din lumea noastră ce se va mai găsi peste timp? Ce vor descoperi arheologii lumii viitoare din Sectorul 6?

Prima senzație pe care o ai atunci când vezi cum arată blocurile noastre este să te întrebi dacă ele vor rezista pe durata vieții noastre. Mai mult chiar, să ai o senzație de teamă că parcă nici nu îți vine să treci pe lângă ele așa de prăpădite arată. Ce să mai vorbim de arhitectură sau de anvelopare când autoritățile noastre nu sunt în stare nici să aibă grijă ca tencuiala să nu cadă.

Unde sunt administratorii? Unde sunt cetățenii? Nimeni nu are niciun stres și niciun interes să aibă grijă de locurile în care trăim. Blocurile stau să cadă pe noi, spațiul verde este cotropit de mașini, trotuarele sunt transformate în ulițe de țară. Unde ne vom opri? Primarul Sectorului 6 ar trebui să trăiască șase luni în cartierele din Sectorul 6 și abia dupa aceea să ne dea lecții. Îi așteptăm pe viitorii candidați să se intereseze mai mult de soarta Sectorului pe care vor să-l conducă.

IMG_4526 IMG_4528IMG_4531 IMG_4532 IMG_4527

WordPress Author Box
Povesti din Sectorul 6

Povești din Sectorul 6 este o inițiativă civică a unui grup de jurnaliști care locuiesc în acest sector. Nu avem nici o afiliere politică și nu ne interesează să ne asociem nici unui grup de interese. Singurul nostru scop este să oferim informații valoroase celor care locuiesc în Sectorul 6 sau celor interesați de această zonă a Capitalei.

Leave A Response