Blat la Sectorul 6

Posted on Oct 2 2015 - 10:49am by Povesti din Sectorul 6

Îl fac praf pe Mănescu. Îl dau jos, îl distrug, îl fac de râs în tot sectorul. E un primar incompetent, să mergem peste el, să îi facem presă proastă, să facem demonstrații. Ce contează că vin trei pensionari plictisiți. O să creștem și o să ne luam sectorul înapoi. Cum? Imit sloganuri deja folosite? Nici nu mai contează, am demarat o campanie uriașă, am umplut sectorul de corturi la care lumea se bulucește să semneze pentru demisia lui Mănescu. Sunt cozi în tot cartierul. Nu ați văzut că a scris și presa centrală despre mega-acțiunea mea? Gata, sfârșitul lui Mănescu e aproape și garantat.

11667307_862103087188308_7530957187015876815_n

Cetățeni îngrămădindu-se să îl susțină pe Ștefan Florescu

Cam așa sună discuția mea imaginară cu veșnicul candidat la primăria Sectorului 6, Ștefan Florescu. Nimeni altul, decât cel care se auto-declară cel mai cel dușman al primarului în funcție. Și am asistat și la marea lui lovitură la adresa primarului. Inițierea unui referendum pentru demitere. Adică un fel de început, pentru că avea nevoie de semnăturile cetățenilor pentru a începe demiterea. În vară, pe canicula cea mare număra semnăturile ca Ghiță Pristanda într-o ”Scrisoare Pierdută”. Avea zeci de mii și le număra cu mândrie în două tabloide centrale, cunoscute pentru aplecarea spre știri plătite de personajul care face declarații. Am zis, hai să vedem, să-i dăm o șansă. A trecut vara, a trecut și septembrie, ia campanie și semnăturile de unde nu-s.

Între timp, lui Ștefan Florescu i s-a închis ușa în nas la PSD și UNPR, unde ar fi vrut să candideze la alegerile de anul viitor. Adică nu e independent așa cum se lăuda? Nu este el reprezentantul alegătorilor, omul fără partid? Nu, nu e. Omul vrea la primărie și e dispus la orice. Inclusiv o apropiere de PNL, o joacă cu Mănescu. Același Mănescu pe care îl terfelea acum câteva zile? Da, pentru că politica e un joc extrem de complex pe care noi ăștia care tot o tragem cu etica nu suntem capabili să o pricepem. Așa se scuză lipsa de scrupule, și așa se face că cei care se scuipă în public sunt buni amici în particular.

Rareș Mănescu e un tip dezinteresat de munca la Primărie. Asta o știm toți cei care trăiesc în Sectorul 6. Nu e dezinteresat și în ceea ce privește viitorul lui personal. Zvonurile îl dau ca și sigur pe lista procurorilor așa că omul joacă tare cât o mai avea timp. Și o carte importantă e să păstreze primăria pentru PNL. Cum? Simplu. Aruncând pe piață dezinformări, lucrând la temelia PSD și încurcând ițele așa de tare încât nimeni să nu mai înțeleagă nimic. Și din încurcătura asta să iasă tot el, dacă așa ceva e posibil și ne mai putem noi imagina.

Florescu Manescu

Ștefane, fă-te că nu mă cunoști!

Strategia, așa cum ne-au descris-o surse politice și strategice se va desfășura în felul următor:

1. Lansezi un candidat al propriului partid. Puțin șters, puțin retras, aparent fără nici o legătură cu partidul și administrația deja compromisă a sectorului.

2. Îi spui candidatului posibil să stea liniștit că va câștiga lejer pentru că sunteți pe valul popularității președintelui care se va revărsa miraculos pe toți candidații PNL.

3. Ba mai mult, insiști să facă tot mai puține lucruri, pentru a nu a atrage atenția locuitorilor și pentru a nu se epuiza prea rapid. Ești priceput, trecut prin politică, înțelegi combinațiile, așa că știi cum să îl motivezi pe candidat astfel încât să facă ce spui tu.

4. În același timp începi să treci pe la partid mai des decât în ultimii ani. Curtezi conducerea și te pui la dispoziția ei. Promiți că faci tot ce e omenesc posibil ca să îl faci vizibil pe candidat și promiți victoria. Încet, încet, arunci aluzii. Că de fapt nu îl cunoaște nimeni, că e moale, că uite cum nu face nimic. Și tot așa.

5. Te întorci la candidat și îi spui că totul e ca pe roate. Poate să plece liniștit acasă că stai tu pe metereze. Singurul tău vis e să îl faci pe el primar. Candidatul pleacă liniștit acasă și tu pui mâna pe telefon. Suni un vechi prieten: Ștefane, treci pe la mine, totul e aranjat așa cum am discutat.

rares manescu mironescu

Răzvan Mironescu așteaptă răbdător să se dea Rareș Mănescu la o parte. Așteaptă.

Și ce să vezi, cei doi inamici pe viață au la rândul lor un scop comun. Primarul care nu mai vrea să candideze și candidatul fără partid se pot ajuta unul pe celălalt. Candidatul fără partid știe că nu poate câștiga primăria fără un partid mare care să îl susțină. Legea electorală cu alegerea primarului într-un singur tur i-a omorât orice speranță. Așa că cel mai sănătos e să negocieze. Un post de viceprimar la Sectorul 6 ar fi mult mai bun decât să o faci pe piețarul pe la Sectorul 4.

Primarul are motive să se bucure. Îl ține pe candidatul PNL sub control și și-a luat un lătrător care să ia din voturile PSD. Noua lege îl avantajează nemaipomenit. Știe că stă prost în sondaje, că oamenii nu îl iubesc și că are șanse minime. Dar cu PNL în spate și cu o campanie murdară construită împreună cu ”independentul candidat” împotriva PSD, șansele nu mai sunt așa de mici. Nu are nevoie să crească el, ci doar să scadă celălalt. Și cum se poate mai bine decât în a-l folosi pe un individ care declamă în public că singurul său obiectiv e să îl distrugă pe Mănescu.

Toată strategia prezentată e în plină desfășurare. Ea explică multe dintre mișcările subterane din Sectorul 6. Și ea e cea care va explica de ce într-o zi ne vom trezi cu un slogan imberb care ne va cere ”Votați Mănescu!”.

Nu vă grăbiți să scăpați de mine

Nu vă grăbiți să scăpați de mine

WordPress Author Box
Povesti din Sectorul 6

Povești din Sectorul 6 este o inițiativă civică a unui grup de jurnaliști care locuiesc în acest sector. Nu avem nici o afiliere politică și nu ne interesează să ne asociem nici unui grup de interese. Singurul nostru scop este să oferim informații valoroase celor care locuiesc în Sectorul 6 sau celor interesați de această zonă a Capitalei.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. d-tru iacob October 5, 2015 at 8:58 am - Reply

    din pacate cetatenii sunt cei ce au de suferit de pe urma politizarii extreme a administratiei locale.iar politicienii in mare numar , sunt avizi de a se imbogatii din functiile publice. exemplul sect.6 este elocvent. cel dinainte este deja condamnat si executa pedeapsa , actualul, citind ce se scrie , se pare ca va avea o soarta similara. iar cetatenii vor avea de ales si data viitoare tot intre partide . pe cand niste candidati din partea unor organizatii ale cetatenilor, precum s-a intamplat la sibiu , prin alegerea lui johanes ? dar exista o problema . de unde fonduri pt. a strange atatea mii de semnaturi cat cere legislatia ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave A Response