Aveti grija de animalele de companie. Amenzile pot ajunge pana la 500 de lei

Posted on Jun 6 2015 - 12:53pm by Povesti din Sectorul 6

caine-in-parc-620x350În luna mai a acestui an, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 175 sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au întreţinut curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi, spaţiile verzi din jurul blocurilor.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea acestor condiţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice.

Poliţiştii locali Sector 6 au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea.

Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează ca acţiunile de control se vor desfăşura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6.

 

WordPress Author Box
Povesti din Sectorul 6

Povești din Sectorul 6 este o inițiativă civică a unui grup de jurnaliști care locuiesc în acest sector. Nu avem nici o afiliere politică și nu ne interesează să ne asociem nici unui grup de interese. Singurul nostru scop este să oferim informații valoroase celor care locuiesc în Sectorul 6 sau celor interesați de această zonă a Capitalei.

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. C.S. August 20, 2015 at 11:22 am - Reply

    Ar trebui sa le dea amenzi si celor care isi plimba cainii dimineata devreme si ii lasa sa isi faca nevoile pe spatiul verde din Parcul Moghioros, acolo unde ziua copii alearga si stau pe iarba….Desi li s-a amenajat in acest scop un loc special.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave A Response